Crema de carxofes amb tiges i fulles sobrants

Publicado Por: Admin Administrador En: Recetas En: Comentario: 0 Visualizar: 1910

Amb les carxofes podem fer tres plats a la vegada i tots tres molt nutritius: amb els cors carxofes bullides, l’aigua del bull caldo de carxofa i amb les tijes i fulles sobrants crema de carxofa.
Preparem les carxofes per fer-les bullides. Per a preparar-les tallem la tija (que reservarem a part) i traiem les fulles més externes, finalment es tallen les puntes de manera que només ens quedin els cors. Les tallem en quatre parts i ja les podem bullir. Quan les colem sobretot no se’ns acudeixi tirar el caldo, ben calentó és boníssim, reconforta i el nostre cos ens ho agrairà. Jo el prenc a mig matí, no com a plat.
Però el que volem nosaltres és fer una crema amb aquestes sobres que normalment llencem.

Ingredients que cal afegir:
·        Tiges de carxofa pelades
·        Fulles sobreres de les carxofa que hem bullit
·        1 ceba o 1 porro
·        1 patata
Sofregim en una cassola en oli la ceba o el porro. Un cop daurat afegim una patata, totes les puntes de la carxofa que hem tallat i les fulles maques que hem separat. És molt important pelar prèviament les tiges perquè no donin amargor.
Hi donem un parell de voltes i hi afegim aigua fins a cobrir. Es deixa bullir tapat durant una hora i ho passem pel minipimer. Hem de colar la crema per treure tot l’excés de fibra per tal que ens quedi una crema fina de carxofa.

Comentarios

Deja tu comentario